SISTEC

SISTEC je tvrtka iz Sacile, osnovana 2003.g. koja dizajnira, razvija i proizvodi automatske i robotizirane sisteme i procese.

Iskustvo stečeno tijekom godina, na nacionalnoj i međunarodnoj razini, od stručnog i profesionalnog tima od kojeg se Sistec sastoji, pruža prilagođena i konkretna riješenja u skladu s potrebama određenog klijenta. SISTEC je od svibnja 2017. godine upisan u Poseban odjel Registra inovativnih malih i srednjih poduzeća, te se pridružio talijanskoj tehnologijskoj skupini ‘’Inteligentne tvornice’’ (CFI) 2018. godine.

SAVIJANJE

Sistec dizajnira, razvija i proizvodi robotizirane čelije za savijanje da bi postigli visoke standarde u kvaliteti i pružili visoku proizvodnu efikasnost. Njihovi sustavi su prilagođeni stvarnim potrebama klijenata, tako da se smanjuje vremenski ciklus savijanja, pružajući parametarske programe za proizvode u različitim veličinama, uz minimalna podešavanja i dodavanje programskog sustava u vanmrežnom načinu za korisnike koji imaju puno različitih serija.

ZAVARIVANJE

U području zavarivanja u mogućnosti su razviti i dizajnirati sisteme za zavarivanje u skladu s tradicionalnom tehnologijom, ali i najnovijim tehnikama zavarivanja, kao što je lasersko zavarivanje koje se brzo širi. Mogu dizajnirati više riješenja da više odgovaraju potrebama kupaca, npr. TIG, MIG/MAG ili plazma i naravno najnovije lasersko zavarivanje. Nude robotiziranu stanicu za zavarivanje ili kompletnu liniju za  zavarivanje sa trodimenzionalnim vizualni sustavom sa laserskim skeniranjem koji prepoznaje i definira put zavarivanja.

SISTEC razvija automatska punjenja i pražnjenja koja mogu biti integrirana u bilo koji CO2 i fiber laser, bilo stare ili nove instalacije. Da bi se optimizirao prostor, sustav punjenja/pražnjenja može biti horizontalno ili vertikalno postavljen, uz  mogućnost utovara uz ili iznad stola i nadogradivim sustavom koji se može kretati  uz tri osi unutar prostora. Danas veliki problem, prilikom rezanja laserom, postaje sortiranje, što se sastoji od prilagođavanja limenih ploča sustavno, po redu sa paleta. Postavljajući zajedno robot i software, Sistec takav sistem podržava počevši s nestingom, zatim slijedi odabir ploče i stavljanje na paletu u skladu sa zahtjevima, uklanjajući otpatke iz reza.

Zahvaljujući  ‘’Know How-u’’, Sistec proizvodi sustave rukovanja za strojno zbrinjavanje. Rukovanje je veza između različitih faza proizvodnog procesa, koji su na ovaj način međusobno integrirani i usklađeni bez prekida ili neučinkovitosti. Sistec može stvoriti fleksibilna riješenja za rukovanje, savršeno prilagođene procesu proizvodnje naših klijenata, kako bi se smanjili vrijeme i troškovi, te kako bi se povećala fleksibilnost. Ukoliko program to zahtjeva, može se integrirati robot sa vizualnim sustavom koji pomoću kamere, specijelne rasvjete i programskog sustava omogućuje identifikaciju objekta bez referentne točke u prostoru.

SASTAVLJANJE

Linije za sastavljanje dizajnirane od strane Sisteca uključuju dva tipa:

  • robotizirane linije kontrolirane od strane jednog ili više robota, koji sastavljaju dijelove od više komponenti, upravljajući tako jednom ili svim fazama u proizvodnji
  • robotizirane linije upravljane vizualnim sustavima omogućuju odabir elemenata nasumično iz kutije ili hrpe i određuju im karakteristike