Prima Power

Prima Power

PRIMA POWER je vodeći stručnjak za strojeve i sustave za obradu lima. Njihova linija proizvoda pokriva sve faze procesa obrade lima te je jed­na od najširih u ovom području – laseri visokih snaga i strojevi za laser­sko rezanje u industrijskoj primjeni (PRIMA INDUSTRIE S.p.A.), sustavi za obradu limova (FINN-POWER OY) i industrijska elektronika (PRIMA ELE­CTRO i OSAI).

Svi proizvodi razvijeni su u skladu s konceptom “Green Means”, kombinirajući održivost i produktivnost.

Povijest tvrtke

PRIMA INDUSTRIE osnovana je 1977. godine, a već 1979 g. razvili su prvi 3D laser. Godine 2008. tvrtka PRIMA INDUSTRIE udružila je snage sa finskom tvrkom FINN-POWER. Ovakvim “spajanjem” postali su svjetski lideri na polju lasera i strojeva za obradu lima, te servo-električne tehnologije, a danas bilježe preko 12.000 instaliranih strojeva u svijetu. Grupa djeluje na sljedećim poljima: laseri visokih snaga i strojevi za lasersko rezanje u industrijskoj primjeni (PRIMA INDUSTRIE), sustavi za obradu limova (FINN-POWER) i industrijska elektronika (PRIMA ELECTRO i OSAI).

Grupa Prima Power ima najširu ponudu laserskih strojeva na tržištu. Široka mogućnost primjene koja se može ostvariti sa PRIMA POWER strojevima, ostvaruje se također radi jedinstvene fleksibilnosti i superiornih performansi, što grupu PRIMA POWER izdvaja od ostalih.

FINN-POWER je bio pionir servo-električne tehnologije:

  • prva štanca 1998. godine
  • kombinirka sa laserom 2001. godine
  • panel-bender 2004. godine
  • Shear Genius 2012. godine

Promidžba pod nazivom Green Means stvorena je s ciljem postizanja maksimalne ekonomičnosti; smanjenje potrošnje energije i očivanju okoliša.