Hans Weber Maschinenfabrik GmbH

Sa tradicijom dugom oko 100 godina, ujedinjenom s najnovijom tehnologijom, Weber je postao vodeći svjetski proizvođač strojeva za mokro i suho čišćenje, poliranje, skidanje srha, brušenje metalnih ploča i zaobljivanje oštrih rubova lima

Svih ovih godina išlo se u korak s vremenom, pa su strojevi stvarani na način da udovolje današnjim zahtjevima u tom segmentu, uz širok izbor procesa i mogučnosti u sklopu svoje ponude.

Osnovan 1922. godine kada je osnivač Hans Weber pri gradnji tvornice shvatio da je slaba ponuda strojeva za brušenje i skidanja srha te krenuo u razvoj i proizvodnju istih. Na mjestu gdje je započeo razvoj Kronach, u Njemačkoj, danas se nalazi tvornica koja zapošljava 300 ljudi.

Weber strojevi nude optimalna tehnička riješenja za:

  • skidanje srha
  • skidanje hrđe
  • zaobljivanje rubova
  • skidanje oksida
  • brušenje-poliranje površine

Iz donjih primjera vidljiva je razlika nakon strojne obrade Webera

Prema današnjim standardima, dijelovi izrezani od ploča lima nisu završeni nakon procesa rezanja. Dijelovi sve više moraju biti bez srha kako bi se spriječile ozljede, te kako bi imali savršenu površinu. WEBER ovaj izazov rješava nizom različitih stanica (tehnologija brušenja) koje se u stroju lako mogu međusobno kombinirati.

Dostupne radne stanice (tehnologije) za brušenje:

DB PLANETARNA GLAVA: Kako bi zajamčio savršeno zaobljavanje rubova, Weber koristi svoju planetarnu glavu DR. Rezultat je ujednačen  i ponovljiv rezultat na svim stranama. Alati su poredani u kompaktnoj obradnoj stanici u skupine na planetarnim glavama. Kako bi operativni troškovi bili niski, Weber je razvio automatski sustav mjerenja duljine alata. Planetarna glava DR dostupna je s 2 ili 6 četki po jedinici.

 

MRB SUSTAV ČETKI: Da bi postigao savršen rezultat pri obradi dijelova koji nisu ravni i dijelova s rupama na rubu, za koje se ne može koristiti sustav planetarne glave DR, Weber koristi svoj sustav četki MRB. Sustav četki s više okretaja obrađuje dijelove sa svih strana – čak i u rupama na rubu i utorima – s ravnomjernim rezultatima obrade po cijeloj širini stroja. Zbog svog kompaktnog dizajna koji štedi prostor, jedinicu četke lako je kombinirati s drugim stanicama za brušenje.

 

BRUSNA TRAKA: Za završnu obradu površine Weber koristi svoju brusnu traku GD. Savršena završna obrada površine i idealno brušenje postižu se u jednom prolazu materijala kroz stroj. Brusne trake dostupne su za obradu različitih materijala i s različitim granulacijama, dok se valjci ove radne stanice promjerom i tvrdoćom gume valjka mogu prilagoditi svim dijelovima koji se bruse.