Faccin S.p.A.

Neosporeni svjetski lider za dizajniranje, proizvodnju i prodaju strojeva za kružno savijanje lima s dva, tri i četiri valjka, strojeva za savijanje profila, te strojeva za izradu podnica

FACCIN video 2017

Tvrtka je osnovana u 1960-ima, prvenstveno se specijalizirala u proizvodnji snažnih kružnih savijačica lima.

Visoka tendencija prema tehnološkim inovacijama i konstantno investiranje u istraživanje i razvoj, strmoglavo je postavila ovom proizvođaču reputaciju pouzdanog partnera sa vrhunskim proizvodima, te je u vrlo kratkom vremenu postao referentna točka za tehnologiju kružnog savijanja.

U Faccin grupi se nalaze i tvrtke:

Roundo Srl
proizvođač valjaka za savijanje i profilnih savijačica

Boldrini Srl
lider za proizvodnju strojeva za izradu podnica

Biko Srl
proizvođač strojeva za kružno savijanje lima s 3 ili 4 valjka

Faccin S.p.A. ima najveći proizvodni pogon u svijetu na području strojeva za savijanje lima. Kroz široku mrežu podružnica, zagarantirana je podrška diljem svijeta. Pogon je smješten u  mjestu Visano (Brescia), u industrijskom dijelu, na sjeveru Italije. Ovdje se tvornica prostire na 60.000 m2.

Faccin strojevi se koriste u metalnoj industriji, u proizvodnji posuda pod pritiskom, bojlera, cisterni, cijevi, vjetrotornjeva, koriste se i u avio industriji, u proizvodnji peći za grijanje i ventlacije, metalnih konstrukcija poput mostova, brodogradnji… U ponudi se nalazi širok raspon strojeva za savijanje metalnih ploča, manjih ili većih promjera, pružajući maksimalnu preciznost, visoku produktivnost i dugotrajnu pouzdanost.

Ovisno o broju valjaka, i debljini materijala, postoje sljedeći modeli Faccin strojeva za kružno savijanje:

Dio Faccin grupe, proizvođač valjaka za savijanje i profilnih savijačica

Svi valjci su montirani na valjkastim ležajevima najviše kvalitete što rezultira minimalnim gubicima trenja i omogućava dulji radni vijek. Dodatno, valjci se mogu nakriviti da bi se postigli najbolji rezultati u operacijama, kao što je konusno savijanje.

Dio Faccin grupe, lider za proizvodnju strojeva za izradu podnica