Blog

3. studenoga 2023.

FACCIN grupa: visokotehnološki strojevi

oblikovanje metala u različitim industrijskim sektorima

 

Već više od šest desetljeća, Faccin grupa se pozicionirala kao globalni lider u proizvodnji

visokokvalitetnih strojeva za oblikovanje metala. Neumorni angažman i posvećenost izvrsnosti Faccin grupe vidljivi su kroz tri vodeće marke – FACCIN, BOLDRINI i ROUNDO, koje nude širok spektar strojeva za kružno savijanje limova, strojeva za savijanje profila, linija za izradu podnica i integriranih rješenja za savijanje i oblikovanje limova i profila. Cilj tvrtke je isporučiti napredne proizvode i usluge u skladu s industrijskom revolucijom 4.0. Globalni doseg je dokaz podrške glavnom sjedištu, zajedno s dvije uspostavljene međunarodne podružnice u SAD-u i Njemačkoj, kao i jaku mrežu zastupnika poput Lorsel grupe.

 

Strojevi za kružno savijanje limova

 

Faccin strojevi za kružno savijanje limova (valjci) mogu biti opremljeni s dva, tri ili četiri valjka za savijanje, s hidrauličnim ili električnim pogonom.

NOVI stroj za kružno savijanje limova s 4 valjka za savijanje ploča s izravnim električnim pogonom (serija 4HEP-MPE) inovativni je model s hibridnim dizajnom u kojem je pokretanje valjaka za savijanje hidraulično, dok je okretanje gornjih i stezalnih valjaka električno. Ovaj model ima brzinu savijanja do 10 m/min, veću
učinkovitost za smanjenje troškova potrošnje energije do 35 %, poboljšanu kočionu silu, vijčane pumpe za tih rad i integrirani sistem za uklanjanje obratka. Pogodan je za kružno savijanje čeličnih limova do 75 mm debljine i širine od dva do četiri metra.

Stroj za savijanje limova s 4 valjka, s linearnim (serija 4HEL) ili planetarnim vodilicama (serija 4HEP), jamče veću produktivnost i jednostavniju upotrebu, te su jedini strojevi za kružno savijanje limova koji su učinkovito automatizirani s CNC-om. Oni su idealno rješenje za serijsku proizvodnju, velike količine i ponavljajuće procese u automatskom ciklusu. Produktivni su i precizni, obično se koriste za proizvodnju elemenata vjetroelektrana, spremnika za kamione, komponenti HVAC sustava itd. Namijenjeni su za kružno savijanje ploča duljine između 1500 i 18000 mm i debljina od 5 do 150 mm.

Strojevi za kružno savijanje limova s 3 valjka preferiraju se zbog svoje svestranosti i fleksibilnosti. Serija HAV predstavlja Faccinov stroj sa tri valjka promjenjive geometrije, idealan za one koji traže visoko precizan stroj s visokom razinom performansi za srednje i teške obrade: zapravo, HAV je savršeno rješenje za obradu limova debljine do 300 mm. Obično se koriste za proizvodnju spremnika pod tlakom, izmjenjivača topline, cjevovoda, izrade konusa itd. 3HEL je piramidalni valjak za savijanje ploča s linearnim vodilicama i najnovijom inovacijom tradicionalnih strojeva za kružno savijanje s 3 valjka s dvostrukim pritiskom.

 

Posebno je pogodan za kružno savijanje ploča debljine od 3 do 30 mm i duljine od 1500 do 4000 mm. Serija ASI je asimetrični stroj za početno pritiskanje pogodan za savijanje tankih limova (od 1 do 9 mm) s rasponom širine od 1000 do 3000 mm.

Na kraju su tu strojevi za kružno savijanje limova s 2 valjka (serija HCU), pogodni za serijsku proizvodnju tankih metalnih proizvoda. HCU je idealan za valjanje ploča duljine od 500 do 2000 mm s debljinama od 0,2 do 5 mm, postižući radijuse savijanja čak manje od 80 mm.

 

Rješenja za savijanje profila, cijevi i cijevnih profila

 

Zahvaljujući svojim brandovima Faccin i Roundo®, grupa nudi rješenja za postizanje bržeg, čvršćeg savijanja s manje prolaza, što rezultira smanjenjem vremena ciklusa.

Faccin stroj za savijanje profila (serija RCMI) je stroj dizajniran za savijanje profila većih profila te za savijanje okruglih i kvadratnih cijevi. U standardnoj opremi isporučuje se veliki broj valjaka koji omogućuju savijanje svih standardnih profila. Također su dostupna posebna rješenja za 3D savijanje.

TAURUS je Faccin stroj za savijanje profila s 3 valjka s tehnologijom promjenjive geometrije. Stroj se može konfigurirati u dvije različite postavke ovisno o zahtjevima: za savijanje malih profila preporučuje se postavka “zatvorenog valjka”, dok je za veće profile visoke otpornosti (do 17.000 cm3 kapaciteta) poželjna opcija “otvorenog valjka”.

Roundo® strojevi za kružno savijanje profila (serija R) osim što se koriste za savijanje svih standardnih i posebnih profila s neusporedivom preciznošću, kvalitetom i pouzdanošću, također se koriste za spiralno oblikovanje. Serija R je vrhunska linija strojeva za savijanje profila sposobna za obradu kapaciteta do 20.000 cm3.

Linije za izradu podnica

Faccin Group dizajnira visokotehnološka rješenja za proizvodnju podnica, idealna za one koji ih koriste u proizvodnji spremnika i posuda pod tlakom. Ova kategorija uključuje automatske preše za oblikovanje s manipulatorima (Boldrini PAO serija i Faccin PPM+MA serija), Faccin PPH hidrauličnu prešu posebno dizajniranu za hidroformiranje raznih oblika zakrivljenih pozicija (polikentricnih, ovalnih i kružnih) s maksimalnom debljinom od 8 mm i hidraulične strojeve za oblikovanje ruba (Boldrini RIBO serija i Faccin BF serija). Kapaciteti variraju od 2 do preko 80 mm debljine glave u hladnom oblikovanju i do 100 mm u vrućem oblikovanju s promjerom do 12.000 mm.

Integrirana rješenja

Sustavi za kružno savijanje limova za izgradnju vjetroagregata na kopnu i na moru, snažni valjci za proizvodnju temelja, preše za savijanje okvira brodova, veliki valjci za brodogradnju, naftnu i plinsku industriju te zrakoplovnu industriju, kao i posebni strojevi upotpunjavaju portfelj.

 

Visokotehnološki CNC, pribor i usluge nakon prodaje

 

Dostupni su napredni Siemens upravljački sustavi računala, zajedno s tehnološkim priborom. Oni osiguravaju ne samo automatizaciju cijelog procesa savijanja, već i visoko precizno formiranje  metalnih ploča, profila ili podnica.

Faccin Group zajedno sa Lorselom pruža instalaciju i obuku od visoko kvalificiranog servisnog tima, uključujući vrhunsku uslugu RSM (daljinsku dijagnostiku, nadogradnje i održavanje). Timovi su dostupni u svakom trenutku za rješavanje problema i podršku korisnicima širom svijeta.

S globalnim utjecajem, stručnošću i inovacijama, Faccin grupa nastavlja postavljati standarde u industriji oblikovanja metala, pružajući najnapredniju tehnologiju i vrhunsku uslugu svojim klijentima širom svijeta. Lorsel je do sada isporučio više od 60 strojeva FACCIN Grupe.

, , , , , , , ,